בטחון קולינארי – מתכוני הבית

"בטחון קולינארי"- מושג משפחתי (שנוצר על ידי יעל שביט) המתייחס לתחושה מורגשת של בטחון "שיהיה פה משהו טעים לאכול" ! משתפות אתכם בכמה בטחונות שכאלה. בתיאבון !

עוגות הבית של קורס התמקדות

עוגת פירות / כוסמין או שיפון של ענתי :

* 125 ג"ר חמאה רכה + 2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
להקציף/ לערבב (אני מערבבת בפוד פרוססור) טוב !
* להוסיף 2 בייצים- להמשיך לערבב.
* להוסיף – כוס יוגורט ( אני שמה יוגרמה…אפשר גם שמנת)

* להוסיף יחד – 1 ורבע כוס קמח +100 ג"ר שקדים טחונים (אני משתמשת במולבנים, יש כבר טחונים, ואפשר לטחון בפודפרוססור את השבבים) + שקית אבקת אפיה
מערבבים קצת שיהיה אחיד ומוזגים לתבנית שלא יהיה גבוה מידי

פורסים את הפרי הנבחר לפרוסות דקות עגולות או חצי, תלוי בגודל ,משקיעים בצפיפות אחד ליד השני כך שיציצו החוצה..

הפרי הכי הכי – מישמיש..אך הכל הולך: שזיפים, נקטרינות, אפרסק, תפוחים, אגסים….אפשר כמובן להוסיף (לא חובה) פירות יער קפואים.

מפזרת מעל קצת שבבי שקדים מולבנים או/ ו קוקוס או/ו אגוזים טחונים…מעט ולתנור חם בעירך 170 מעלות… לבדוק שלא יהיה רטוב מידי בפנים .

לוקח בעירך 35 עד 45 דקות . תלוי בתנור.

 

עוגת תפוחים ללא סוכר

 

179 מ"ל שמן חמניות (לעיתים שמתי במקום 100 גרם חמאה מומסת, לעיתים שמתי שמן גרעיני ענבים)

400 גרם תרכיז תפוחים ללא תוספת סוכר

3 ביצים

270 גרם קמח כוסמין מלא (במרשם המקורי: 120 ג' קמח מלא, ו 150 גר' קמח לבן)

3 כפיות קינמון

שקית אבקת אפיה

3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בינוניות

לחמם תנור לחום בינוני (150).

לערבב שמן, תרכיז תפוחים וביצים.

לערבב לחוד קמח, אבקת אפיה וקנמון

לערבב נוזלים עם הקמח

להוסיף את התפוחים.

לערבב. לצקת לתבניות מוארכות, לכ 40 דקות. חשוב לא לייבש את העוגה!!!!!!!

(באלתור להוסיף אגוזי מלך, או חמוציות. )

 

מתוך: "ספר לחם" של הילית רינון חמו.

 

עוגת קוקוס ומשמשים מיובשים

100 גרם חמאה רכה

170 גרם סוכר חום (במתכון המקורי – 270 גר'. יוצא מתוק מידי)

3 ביצים

100 גרם קמח כוסמין (במתכון המקורי – 100 גרם קמח מלא)

1 חבילה אבקת אפייה

100 גרם קוקוס

80 גרם משמשים מיובשים (רצוי מאוד אורגניים) קצוצים

1 גביע יוגורט

לחמם תנור ל 150

לערבב סוכר וחמאה היטב. להוסיף ביצים אחת אחת ולערבב.

לערבב קמח, אבקת אפייה, קוקוס ומשמשים.

להוסיף לתערובת הסוכר, את תערובת הקמח והיוגורט לסירוגין.

לצקת לתבנית עגולה או 2 תבניות מאורכות

לאפות כחצי שעה. לא ליבש. העוגה היא יחסית נמוכה.

(מתוך "ספר הלחם" של הילית רינון חמו עם אלתורים שלי)

עוגת בננות

120 גרם חמאה רכה

2/3 כוס סוכר

2 ביצים

1.5 כוסות קמח כוסמין

0.5 כפית מלח

כפית תמצית וניל (רצוי אמיתית)

1 כפית אבקת אפייה

4 בננות בשלות קלופות ומעוכות.

אפשר וכדאי להוסיף- חופן של שוקולד צ'יפס/ אגוזים וכדומה.

מערבבים את כל החומרים לפי סדר כתיבתם.

יוצקים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ 30 דקות.

עוד על התמקדות

חדשות

תגיות